post

Честно казано, почти ни се струва кощунство да използваме зехтин в бита си, но всъщност той е изключително полезен не само за здравето и кухнята ни, но и за ежедневието. Ето защо днес ще ви разкажем за неговите най-интересни ползи, които е твърде вероятно да не сте чували до този момент. Ако пък са ви познати, ще се радваме да споделите с нас как вие намирате приложение на зехтина в дневните ви задължения.

Против топката косми в стомаха на котката
Ако имате котка, вероятно сте запознати с топката косми, която понякога домашните любимци изкашлят. За да я предотвратите, можете да давате по 1-2 чаени лъжички зехтин дневно.

За смазване на ципове
Ако имате дреха или чанта, чийто цип не върви гладко, можете лесно да го смажете с няколко капки зехтин.

За реставрация на дървени мебели
Можете да полирате дървените мебели у дома и да премахнете надраскванията, като ги намажете с памуче, напоено със зехтин. Ще се изненадате колко отличен вид ще добие обзавеждането ви.

За ексфолиране
Можете да си направите скраб за тяло със зехтин и захар. Ексфолирайте кожата си веднъж седмично и имайте предвид, че методът е особено полезен през зимата, когато студът изсушава кожата ни.

За лечение на сух скалп
Един от най-добрите начини, чрез които да се справите със сухотата в скалпа, е с помощта на зехтин. Той ще балансира pH-то, също така ще помогне при пърхот или раздразнена кожа на главата.

За премахване на грим
Един от най-добрите начини да почистите лицето си от грим е с помощта на зехтин. Така не само ще изтриете бързо цветната козметика от лицето си, но също така ще подхраните кожата си и ще я направите гладка и мека.

За овлажняване на загрубялата кожа през зимата
Вместо да използвате крем за ръце и крака или пък лосион за тяло, третирайте сухата кожа със зехтин. Бързо ще се убедите в ползата от натуралния продукт, особено през зимата, когато кожата е изложена на минусови температури и е податлива на изсъхване.

Видяно: 144 пъти

Коментари