post

Неведнъж сме обсъждали предимствата на маслините и техните множество полезни свойства. В състава си те имат калций, фосфор, цинк, мед, желязо, селен и няколко вида витамини. Затова не е изненада, че оказват изключително благоприятно въздействие върху тялото.

Ако ежедневно хапвате по няколко маслини, ще намалите нивата на холестерола в тялото си, както и ще редуцирате риска от сърдечно-съдови заболявания. Маслините оказват благоприятно влияние и върху храносмилателния тракт, а голямото количество витамин Е в тях спомага за премахване на токсините в организма.

Днес ще ви представим една диета, с която не само, че ще свалите от теглото си, но и ще пречистите тялото си, което е особено важно и необходимо. Тъй като самата диета не съдържа особено разнообразни хранителни вещества обаче, не е препоръчително да я спазвате за повече от 5 дни, а оптималното време е между 3 и 5 дни. Също така се препоръчва да заложите на зелени маслини, вместо на черни, тъй като те съдържат по-малко калории.

Необичайното в тази диета е, че закуската и вечерята е една и съща и се състои от салата с рукола, краставица, зелена чушка, зелена салата, маслини, зехтин, винен оцет и по желание босилек или индийско орехче.

За обяд можете да хапвате елда, хляб от цели семена, кафяв ориз, ечемик или овес. Рибата също е позволена, но със сигурност тя не трябва да бъде пържена и е желателно да е не повече от 150 грама.

Между храненията пък, както при почти всяка диета, се препоръчва да пиете много вода, също така можете да се засищате и със сурови ядки.

Максималното тегло, което можете да свалите с тази диета, е около 4 кг. Но това далеч не е единственият ѝ позитив. Мастните киселини, които се съдържат в маслините, ще нормализират обмяната на веществата и ще засилят изгарянето на мазнини. Освен това ще детоксикирате тялото си и сами ще усетите положителните влияния от това.

Видяно: 76 пъти

Коментари