post

На масата на почти всеки българин ще откриете солница. Тя има важно място на трапезата и много от нас посягат към нея още преди да са опитали ястието, поради простата причина, че обичат солено и още малко от вълшебната подправка няма как да навреди. Но небезизвестен факт е и този, че солта и честата ѝ употреба биха могли да доведат до различни заболявания. За това добре е да се ограничаваме в количеството, което приемаме.

Да се опитаме да готвим с малко сол на пръв поглед е добро решение, но ако сте се насочили към здравословния начин на живот и бедно на сол хранене, то определено това няма да бъде достатъчно. Защото около осемдесет процента от солта, която консумираме всъщност идва от продуктите, които купуваме в магазина, а не от ястията, които самите ние приготвяме.

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЛЮБИМИТЕ НИ МАСЛИНИ СА ЕДНИ ОТ ПРОДУКТИТЕ С НАЙ-ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА СОЛ. Точно по тази причина доста хора ги отбягват, въпреки че харесват аромата и вкуса им. Прекалено високото съдържание на сол определено може да развали удоволствието от хапването на маслини. Но за щастие онези, които истински обичат маслиновите плодчета, откриват начини как да им се насладят, така че да не вредят на здравето си, заради солта.

ОБЕЗСОЛЯВАНЕТО НА МАСЛИНИ всъщност съвсем не е сложен процес, отнемащ кой знае колко време, така че спокойно можете да купите от любимите си маслини и да следвате няколко много прости правила.
УНИВЕРСАЛНИЯТ ВАРИАНТ ЗА ОБЕЗСОЛЯВАНЕ НА МАСЛИНИ се състои в три прости стъпки. Първо ще трябва да надупчите с вилица маслините, за да може водата по-лесно да прониква в тях. Следващата стъпка е да залеете маслините с вряла вода и ги оставяте така за поне десет часа. След тази процедура можете да извадите маслините и да се насладите на прекрасния им вкус!
Ако се притеснявате за съхранението на маслините след тази процедура, то МОЖЕТЕ ДА ГИ СЛОЖИТЕ В БУРКАН ПЪЛЕН С ВОДА В ХЛАДИЛНИКА.

Ако маслините са наистина много солени и с високо съдържание на натрий, то последващата обработка трябва да бъде различна. В такива ситуации най-добре ще е след обезсоляването да ИЗБЕРЕТЕ ‪#‎ЗЕХТИН‬, В КОЙТО ДА СЪХРАНЯВАНТЕ МАСЛИНИТЕ. Той ще се справи по-добре с допълнителното обезсоляване и съхранение на маслините, а и самата мазнина ще се обогати на аромати. Нея ще можете да използвате многократно при съхранението на ‪#‎маслини‬, както и за овкусяването на салати!

Видяно: 3655 пъти

Коментари