post

Определено това е едно от нещата, за които никой не обича да говори, но фактът, че сме превърнали темата в табу, не означава, че тя не е актуална. Всички сме хора и понякога ни се случва да изпитваме стомашен дискомфорт, който, да си го кажем направо, може да бъде истински неприятен и дори болезнен.

Ако отново изпаднете в подобна ситуация на констипация, както е медицинският термин на това състояние, можете да опитате няколко рецепти със зехтин, с които да решите проблема.

Чист зехтин

Освен ако не ви е наистина неприятно, най-бързият и лесен начин за справяне с проблема е приемът на чист зехтин. Хапвайте по 1 с.л. зехтин сутрин и вечер, за да спомогнете работата на червата и да получите почти моментно решение на проблема си.

Зехтин и лимонов сок

Ако чистият зехтин не ви понася и не можете да си представите как изобщо бихте го консумирали в този му вид, добавете към него няколко капки лимонов сок. Така ще го направите не само с по-приятен аромат, но и ще се възползвате от здравословните предимства на лимонената киселина, която забързва движението на червата.

Зехтин и кисело мляко

1 с.л. зехтин добавете в 1 ч.ч. кисело мляко, за да подсилите действието на полезните бактерии в млякото, да спомогнете отделянето на храносмилателните ензими и да забързате движението на червата. Към комбинацията сложете и плодове по избор, за да осигурите на тялото си и така полезните фибри.

Зехтин и плодове/зеленчуци

Комбинацията между зеленчуци и зехтин ни е съвсем позната, тъй като не можем да си представим каквато и да е салата без тези два продукта. Оказва се обаче, че можете да подправяте със зехтин и някои плодове, стига вкусовите ви рецептори да го позволяват. И двете съчетания са изключително полезни, защото зареждат червата с фибри, мастни киселини и полезни мазнини, които не само ускоряват действието им, но и се справят с отстраняването на токсините.

Разбира се, качеството на маслиновото масло не е маловажно. Ето защо, ви предлагаме да се запознаете с Екстра върджин зехтина, който ще намерите при нас. Течното ни злато – зехтин Арголис. Подробностите тук – http://stefanika.com/olive-oil/extra-virgin

Видяно: 1278 пъти

Коментари