post

Зимата е сезонът на червеното вино и безспорно сега е времето, в което често си позволяваме по една чаша от него вечер. Разбира се, не е никак добра идея да го консумираме на гладно, а и има храни, които определено го допълват по изумителен начин. В настоящия материал ще ви представим няколко от тях:

Черен шоколад
Вино и шоколад: каква по-добра комбинация, особено за дамите? Знаем, че колкото по-висок процент какао има шоколадът в състава си, толкова по-полезен е той. Можете да редуцирате горчивия му вкус, като го похапвате с червено вино, чиито танини го компенсират, придавайки му наситен и плодов вкус.

Маслини
Знаете ли, че маслиновите гори често се намират близо до лозя? Те “съжителстват” заедно не само в природата, но и на масата. Внимавайте обаче как ги съчетавате: така например черните маслини се допълват с червено вино, докато зелените допълват чудесно вкусовете на бялото вино.

Сирене
Подобно на маслините, не всички видове сирена са подходящи за червено вино. Можете да комбинирате мерло със сирене гауда, каберне совиньон с чедър, а кианти: с пармезан. Ако обичате съчетания между сладко и солено, добавете парченца плодове към това ароматно пиршество на сетивата.

Хумус
Хумусът определено е едно от любимите ни здравословни решения, подходящи за всяка част от деня – върху препечена филийка за закуска, като предястие на основно или дори като добавка към някои видове салата. Арабската разядка от нахут, зехтин, лимонов сок и тахан се съчетава чудесно с червено вино, а ако добавите и счукан чесън към него, спокойно можете да го комбинирате с чаша ароматно сладко бяло вино.

Ядки
Свикнали сме да ги консумираме предимно с по-твърд алкохол като уиски например, но много от тях са отлично допълнение и към виното. Ще се изненадате колко приятна може да бъде комбинацията между червено вино и сурови орехи.

А всички маслини Delphi, подходящи за бяло или червено вино ще откриете на щандовете с обслужване в Billa, CBA, Фантастико… както и в нашия сайт > www.stefanika.com

Видяно: 219 пъти

Коментари