post

Използването на натурално масло за масаж подхранва и помага за защита на меката бебешка кожа. Въпреки това зехтинът не е средство, което трябва да се използва редовно върху кожата на детето, ако има то има суха, напукана кожа или екзема.

Зехтинът определено е полезен за здравето на сърцето, когато се консумира. За външна употреба върху тялото омега 3 киселините помагат за успокояване на възпалението, а линоловата киселина може да подобри естествената бариера на кожата.

Предимства от използването на зехтин при бебетата

Добре е понякога за използвате зехтин върху бебето си, стига да няма суха или раздразнена кожа. Заедно с мазнините, зехтинът съдържа витамин F и витамин К. Освен това притежава антиоксиданти, които могат да помогнат за успокояване на възпаление в тялото, ако има такова. Не е препоръчително обаче да се използва зехтин върху бебешката кожа редовно, тъй като според проучване е възможно да се наруши естествената мастна бариера на кожата.

Рискове при използването на зехтин при бебетата

През 2013 година проучване показва ефектите на зехтина върху кожата на възрастен при наличие на екзема. Става ясно, че след като зехтинът може да разруши външния слой на кожата при екзема или суха кожа, то определено не бива да се употребява върху бебешката такава. Важно е да се обърне внимание на всичко това, защото 20% от децата под 2 години може да имат бебешка екзема в даден момент.

Както вече споменахме, зехтинът има по-големи ползи при консумация. Така че ако вашето бебе е на 6 месеца или по-голямо, можете да добавите в пюрето му малко зехтин. Алергиите към зехтина са рядкост, затова опитайте първо с малко количество, за да видите дали вашето бебе го харесва.

За каквото и да решите да ползвате зехтин при бебето, добре е да направите и консултация с педиатър. И разбира се, трябва да изберете възможно най-доброто маслиново масло. А именно Екстра Върджин. Нашият Argolis Екстра Върджин зехтин е гарантирано добър избор. Ще го откриете в Билла, Фантастико, CBA или в по-добрите квартални магазини!

Видяно: 1371 пъти

Коментари