post

Кожата има естествен начин, за да се отърве от мъртвите клетки: горният ѝ слой просто се премахва. Въпреки това понякога температурата на околната среда, студът, вятърът, слънцето и най-вече водата, както и козметиката, я изсушават прекомерно, а порите се запушват, което пък от своя страна води до образуването на черни точки. След това е необходимо да се използва пилинг, а след неговото прилагане – интензивна хидратация.

Как да си направите домашен пилинг? (захар или сол + зехтин = пилинг)

В козметиката има различни видове пилинг с различни аромати и цветове. Те са доста евтини и ефективни, но домашните пилинг маски са по-предпочитани и здравословни за кожата. Можете да получите 2 в 1 – едновременно пилинг и овлажняване, и да използвате налични у дома съставки като захар, сол, зехтин.

Зехтинът се използва като основа или компонент на пилинга. В чинийка се смесва захар или сол със зехтин. Измива се тялото, нанася се пилингът, масажира се кожата с кръгови движения, особено като се фокусирате върху лактите, коленете и краката (ако имате груба кожа), бедра ( ако се борите срещу целулита). След това тялото се изплаква. Обикновено след пилинг трябва да овлажняваме кожата добре. Не и този път: мастните киселини, които се съдържат в зехтина, обграждат кожата със защитен слой. Необходимо е да повторите два пъти седмично и кожата ви ще стане мека и гладка.

Домашен пилинг на основа зехтин

Домашен пилинг на основа зехтин

Всяка пилинг маска на основа зехтин има своите предимства. Пилингът със захар е по-фин, леко ексфолира и силно овлажнява кожата. Пилингът със сол е не само ексфолиращ и овлажняващ, но и почиства токсините на горните слоеве на епидермиса. Той прониква по-дълбоко, като му позволява да усвои някои минерални вещества, които се съдържат в солта ( напр. хималайска сол или сол от Мъртво море). Не трябва да прилагате върху суха или разранена кожа.

При всички случаи, от голямо значение е и използваният зехтин. Ние горещо препоръчваме нашия Арголис, тъй като сме абсолютно сигурни в качеството на предлаганото от нас маслиново масло! Тук ще откриете всичко за нашето течно злато – www.stefanika.com

Видяно: 386 пъти

Коментари