post

Зехтинът има много хранителни ползи, но също така често се прилага и върху кожата и косата. Научете повече за ползите от употребата на зехтин върху лицето и открийте как да го използвате за най-добри резултати. Ето някои предимства на зехтина за кожата и лицето. Те включват:

Антиоксидантно действие
Зехтинът действа като естествен антиоксидант, който предотвратява окисляването на клетките. Когато зехтинът се прилага върху кожата, може да се предотврати преждевременно стареене. Освен това някои изследвания предполагат, че поставянето на зехтин върху кожата след излагане на слънце може да пребори клетките, причиняващи рак.
В изследвания учените прилагат зехтина върху кожата на мишки, които са изложени потенциално на вредни ултравиолетови лъчи. Растежът на туморите е значително по-нисък при мишките, които са намазани със зехтин в сравнение с тези, които не са. Необходими са обаче повече изследвания в тази област от страна на учените, за да разберат влиянието на антиоксидантните свойства на зехтина върху човешката кожа.

Съдържание на витамини
Зехтинът съдържа мастноразтворимите витамини А, Д, Е и К. Някои от тези витамини могат да бъдат полезни за кожата. Например, хората използват масло с витамин Е, което е за различни кожни състояния, включително псориазис и екзема.

Антибактериални ефекти
Доказано е и че зехтинът има антибактериални свойства. Въпреки това има много малко изследвания върху способността му да контролира бактериите по кожата. Зехтинът може да се употребява за лечение на бактериални инфекции на кожата. Той може да подобри оздравителния процес при хора с рани по краката, причинени от диабет тип 2.

Овлажняващ ефект
Зехтинът е популярен и естествен овлажнител, който често се използва за омекотяване както на кожата, така и на косата. Въпреки това има много малко изследвания за неговата ефективност в тази област.

Видяно: 810 пъти

Коментари