post

Зехтинът е едно изключително полезно маслиново олио, което намира разностранно приложение. Той не само е задължителна добавка към салатите и оказва позитивно влияние на организма, но има предимства и в други насоки. По-обстойно ще разгледаме ролята на зехтина като козметично средство. Той, редом с авокадото и ядките, е богат на мононенаситени киселини, от които организмът има екзистенциална нужда. Този тип киселини намаляват вредния холестерол в организма.

Ако се намаже кожата със зехтин, ще я обогатим с мононенаситени киселини. Често кожата страда от недостиг на мастни киселини като олеинова и линолова. Ако използваме зехтина като козметично средство и подхраним кожата си с него, ще я обогатим с тези две изключително полезни съставки. Ще има едновременно позитивен здравословен и естетичен ефект. Направени са изследвания, които са установили, че 80% от съдържанието на зехтина е именно олеинова киселина. Тя е екзистенциална за човешкия организъм, защото минимизира в значителна степен развитието на тумори в мозъка и други карциномни образувания.

Зехтинът е панацея за нас, но той не е чудотворният елексир от приказките, който решава всички болки и естетични проблеми.

Важно е да се акцентира върху следния факт – ако дълго време мажем кожата си със зехтин, тя ще се обогати с линолова и олеинова киселина, но при предозиране с тези мононенаситени киселини се получава лек негативен ефект за кожата, защото тези киселини разреждат липидите, разположени в епидермиса. Последиците от това разреждане са изсушаване на кожата и нейното напукване. Важен фактор е възрастта на човека, който употребява зехтина като козметично средство. Ако е дама на 20-30 години, зехтинът ще има благотворно действие и кожата по-трудно ще се изсуши, но ако си прилага върху кожата на по-възрастен човек, е желателно да не се подценява факта с риска от изсушаването ѝ и разграждането на липидите в областта на епидермиса.

Зехтинът е изключително полезен и има мултифункционална употреба.

Той обогатява организма с много полезни и жизненоважни киселини, без които човешкото здраве е поставено на риск.

Зехтинът като козметично средство обаче трябва да се използва дозирано и с мярка, за да не се причини обратният ефект – напукване на кожата. Най-добре е да се използва хидратиращ крем, с който епидермисът да бъде защитен. Но ако сме поставени пред дилемата дали да ползваме зехтина като козметично средство, или не, отговорът е еднозначен – ползвайте го умерено!

За постигане на добри резултати, обаче, зехтинът трябва да бъде качествен. Студено пресованият е отличен избор. Но само това не е достатъчно. Важно е да имате и доверие в марката! Арголис определено няма да ви разочарова. В нашия сайт ще откриете повече информация за течното ни злато – bit.ly/Argolis-extra-virgin

 

Видяно: 309 пъти

Коментари