post

Крехките нокти винаги са били притеснително състояние за всяка една дама. Хубаво е да се има предвид обаче, че грижата за ноктите започва от вкъщи и точно на това ще обърнем внимание в настоящия материал.

Чупливи нокти се получават поради пресушаване на кутикулата и нокътното легълце. При наличието на този проблем възникват и трудности при растежа на здрави нокти.

Има няколко начина, за да заздравите, укрепите и овлажните ноктите си в домашни условия. Благодарение на зехтина, който може да се прилага всекидневно, ще получите същите резултати като при употребата на препарати в салоните на маникюристи. Зехтинът прониква в кожата и ноктите и подпомага омекотяването на кожичките.

Как да възстановите ноктите си в домашни условия?

Необходим е само зехтин, който се загрява в микровълновата фурна, а след това се оставя за няколко минути леко да се охлади. Процедурата продължава като накиснете ноктите си в топлия зехтин от 15 до 30 минути. Тази техника овлажнява ноктите и кожичките като се използва самата топлина, за да се ускори усвояването.

Ежедневно пък можете да използвате зехтин за втриване в ноктите и кожичките. Масажните движения върху нокътя са кръгови, докато се поеме зехтинът. След като го нанесете, използвайте памук, за да разнесете хубаво. Това придава блясък на ноктите и допълнителна защита от лака за нокти.

Друг метод за заздравяване на ноктите е като накиснете вечерта върховете на пръстите си в смес от 1:3 лимон и зехтин. Кисне се за около 10 минути и ръцете се покриват с памучни ръкавици. Така се престоява цялата нощ.

Зехтинът и ноктите

С тези процедури можете да се отдалечите от чупливите и меки нокти, както и да имате красиви и нежни ръце, а наред с това и поддържан маникюр.

Зехтинът има широко приложение, но не само в козметиката, благодарение на полезните съставки, които съдържа в себе си. Той се използва както за консумиране, която е неговата основна функция, така и за външна употреба.

Разбира се, за посочените процедури горещо препоръчваме нашето течно злато – Екстра Върджин зехтин Арголис. Всичко за него ще откриете в нашия сайт – www.stefanika.com

Видяно: 296 пъти

Коментари