post

Маслините са любима храна на мнозина от нас, но истината е, че те са и изключително полезни. Те са богати на мононаситени мазнини, които са важни за доброто функциониране на нашето тяло.

Именно поради това, често маслините се използват в различни диети. Те спомагат за намаляване на сърдечно-съдовите заболявания, понижават нивата на лошия холестерол и спомагат за сваляне на кръвното налягане. В черните маслини се съдържа високо съдържание на витамин Е, който допринася за понижаване на стреса и действа подмладяващо. Маслините хидратират и подсилват косата и кожата, тъй като са богати на киселини и антиоксиданти.

Сега убедихте ли се, че маслините са страхотна добавка към всяка диета? Предлагаме ви пример за хранителен режим, в който се съдържат маслини.

Диета с маслини:

  1. Сутрин на гладно консумирайте между 10 и 12 маслини. Ако е възможно, пропуснете закуската. Пийте вода, чай и сокове.
  1. На обяд можете да хапнете парче шунка, пилешко или риба. Гарнирайте със зеленчуци и разбира се – маслини.
  1. За вечеря хапнете кисело мляко и евентуално плод (портокал или ябълка).

Ако през деня почувствате глад или пък се събудите гладни, можете да хапнете 4-5 маслини, за да заситите гладния си стомах.

Спазвайте режима в продължение на поне 5 дни. Така не само ще се пречистите от токсини, но и експертите твърдят, че ще свалите до 4 килограма от теглото си. Заслужава си да опитате, нали?

Видяно: 97 пъти

Коментари