post

Според древните гърци зелените маслини правят мъжа по-мъжествен, а черните маслини увеличават желанието за любов при жените. Защо е така?
За да бъдат сексуално активни без никакви проблеми, хората трябва да бъдат преди всичко здрави. А маслините имат своите ползи за здравето, които са безценни.

Как маслините действат на мъжкото сексуално здраве?

Антиоксидантните хранителни вещества, съдържащи се в черните маслини, възпрепятстват окисляването на холестерола в организма, като по този начин помагат за предотвратяване на сърдечни заболявания. Маслините наистина съдържат мазнини, но е установено, че здравословният, мононенаситен вид намалява риска от атеросклероза и повишава т. нар. добър холестерол. Всичко това помага за поддържане на еректилната функция в изправност.

Как маслините действат на женското сексуално здраве?

Маслините имат много високо съдържание на витамин Е и други мощни антиоксиданти. Проучванията показват, че те са полезни за сърцето и могат да предпазят жените от остеопороза и рак на костите, тъй като нежният пол е по-податлив на тези заболявания – поне така твърди световната статистика, но не само. Фактът, че жените раждат, им отнема високи количества калций при всяка една бременност. Полезните мазнини в маслините се добиват, за да се получи зехтин, който е един от ключовите компоненти на невероятно здравословната средиземноморска диета, изключително полезна най-вече за дамите. Всички тези причини правят маслините особено ценни за женското либидо, което пряко е обвързано с оптималното ниво на витамин Е в организма.

Няколко думи и за зехтина като помощник за стабилно сексуално здраве

Зехтинът се счита за извор на младост, тъй като забавя процеса на стареене. Той е от полза за черния дроб, регулира перисталтиката на червата и помага да се поддържа здравословно сексуално желание. Някои твърдят, че зехтинът е афродизиак. Освен това науката е доказала, че кръвоносната система се стимулира от диета, която включва зехтин. А както се знае – само добре кръвоснабденият полов орган е издръжлив.

Видяно: 498 пъти

Коментари