post

Отдавна не е новина, че всички продукти, създадени от маслини, са неизчерпаем източник на здраве и красота. Ето защо днес ще обърнем внимание на маслиновото масло и неговото приложение в козметиката.

Специфичното при него е, че е един от националните продукти на Гърция, Испания и Италия. Също така е и задължителен елемент от Средиземноморската диета, за която сме ви разказвали неколкократно.

Защо обаче да го включим в козметичната си рутина?

Маслиновото масло подобрява състоянието на косата и кожата. Богатият му състав възстановява блясъка на женската грива, предпазва я от чупливост и сухота, също така оказва влияние върху косопада.

Можете да го прилагате самостоятелно като маска за коса, като за целта е препоръчително предварително да го загреете, а след нанасяне да увиете главата си с фолио и кърпа, за да увеличите ефективността му. Изплаквате след час с топла вода, но без шампоан и балсам.

Ако пък не желаете да го прилагате самостоятелно, можете да го комбинирате с лавандула, жожоба, сандалово дърво, мед или пък яйчен жълтък. С всеки от продуктите можете да си направите маска за коса, в зависимост от нейния тип – нормална, суха или мазна.

Употребата на маслиново масло върху кожата има множество предимства. То има противовъзпалителен, почистващ, успокояващ, дезинфектиращ, възстановяващ и лечебен ефект.

Можете да го използвате в ежедневието си за премахване на грим, след баня за омекотяващо въздействие върху кожата, като масло за масаж или балсам за устни, за овлажняване на ръце и стъпала, както и като скраб или маска за лице и тяло.

Лесна рецепта за домашен ексфолиант се постига от комбинация на маслиново масло с морска сол, пшенични трици и кафе, а маска можете да си приготвите от маслиново масло, съчетано със сок от лимон. Благодарение на нея можете да постигнете свеж и младежки вид на кожата, преборвайки следите на времето по един натурален и естествен начин.

Видяно: 40 пъти

Коментари