post

Има много статии, в които се интерпретира темата за позитивното въздействие на маслините. Те определено са една полезна храна, която съчетава в себе си значително количество минерали, витамини и аминокиселини. Маслините са ценен източник на витамини А, B, C, D, E, K. В тях има съдържание на фосфор, желязо, калий и други полезни нутриенти за човешкия организъм. Желателно е да се консумират поне по 5-6 маслини на ден. Същевременно маслиновите костилки са изпълнени с благотворни въздействия, за които много по-рядко се пише и говори. Затова в настоящата статия целта е да се обясни обстойно за тяхното положително влияние.

Маслиновите костилки стимулират метаболизма и подпомагат цялостната дейност на храносмилателния тракт. Добре е хора, които страдат от констипация, да приемат по 4-5 стрити костилки на ден. Важно е да се постави акцент върху факта, че не трябва да се приемат директно маслиновите костилки, защото те са твърди и не могат да се усвоят от организма. Често те директно се отделят, но има случаи, когато залепват по червата и при гледане на рентген това може да доведе до излишни притеснения: има опасност прилепналите костилки да се приемат погрешно за тумори. Поради тази причина те задължително се консумират стрити.

Логично е да се запитате по какъв начин могат да се стрият костилките, тъй като те са наистина твърди. Един вариант за по-лесното извършване на тази дейност е като се запекат леко и след това се стрият в хаванче. По този начин с тяхна помощ се подобрява метаболизмът на човека. Следователно маслиновите костилки имат антиоксидантно действие, тъй като освобождават организма от натрупаните токсини. Това води и до постепенно намаляване на теглото.

Приемането на стрити маслинови костилки от организма има и благотворно превантивно действие спрямо появата на камъни в жлъчката или в бъбреците. Те оказват позитивно нефрологично въздействие върху човешкия организъм. Костилките от маслини помагат и при болести на дихателната система като астма, задушаване и други. При нервно напрежение, те оказват релаксиращо въздействие върху организма. Те са една слабо известна панацея, която не е за подценяване. Хората, които страдат от диабет, е добре също да приемат стрити маслинови костилки на прах.

Затова при консумация на маслини не изхвърляйте веднага костилките им. Те помагат при много болести, както са и силен антиоксидант. Бъдете здрави и живейте пълноценно! Опознавайте полезните свойства на продуктите, които консумирате и не пренебрегвайте никоя съставка от дадена храна, преди да сте проучили дали не е полезна по някакъв начин. Такъв е случаят с маслиновите костилки.

Видяно: 15028 пъти

Коментари