post

Зехтинът е много повече от здравословно масло за готвене. Той също заема място и в грижата за добрия външен вид, спомагайки за отличен вид на кожата и косата. Както се оказва обаче, зехтинът е и добър почистващ инструмент, който може да подхранва повърхностите и успешно да разтваря петна, мазнини и мръсотия. С негова помощ ще почистите и ще поддържате гладкостта и блясъка на повърхности, които биха се повредили, ако се третират с традиционно известни препарати и абразивни домакински средства.

За почистване на уреди от неръждаема стомана

Отстранете мазнината с оцет, след това сложете малко зехтин в хартиена кърпа, за да я използвате за почистване на уредите от неръждаема стомана. Действайте с кръгови движения. Това ще премахне допълнителната мръсотия и ще възстанови блясъка.

За изделия от кожа

Зехтинът, както и някои други студено пресовани масла, могат да заличат драскотини, да възстановят цвета и да придадат блясък на износените кожени седалки, както и на обувки и други кожени изделия. Просто втрийте малко зехтин в мека кърпа и внимателно изтъркайте проблемното място.

За почистване на кухненски шкафове и други мебели от дърво

Освен да почисти дървесината, зехтинът може и да я подхрани. Смесете го с лимонов сок в пропорция една част сок към две части масло и го разтрийте върху шкафове, дървени маси и столове.

За почистване и поддържане на чугунени тигани

Ако по вашия чугунен тиган се е залепила храна и нямате лимон наоколо, можете да си направите скраб, като комбинирате едра сол и зехтин, за да премахнете отломките. С тази смес също може и да поддържате повърхността на тигана в идеално състояние.

За почистване на сребърни прибори

Потъмняването на сребърните прибори е неизбежно, но вие можете да го забавите и дори да го премахнете, като осигурите ефикасно почистване и защитно покритие – просто използвайте мека кърпа с малко зехтин, за да направите приборите си за хранене като нови и да възвърнете блясъка им.

Но, за да постигнете какъвто и да е резултат, ще ви бъде необходимо истинско течно злато! Да, говорим именно за нашия зехтин Арголис. Вече знаеш къде ще го откриеш: На витрините в HitMax, CBA, Фантастико… в по-добрите квартални магазинчета също е на рафта! А видовете зехтин, които предлагаме, ще откриеш в нашия сайт: stefanika.com/olive-oil

Видяно: 433 пъти

Коментари